Bahan-Bahan:
- Bahan-bahan untuk biskut:
- 230g mentega kacang rangup (crunchy peanut butter)
- 75g mentega tak bergaram (unsalted butter)
- 90g gula kastor
- 90g gula perang
- 1 biji telur, saiz A
- 140g tepung naik sendiri, ayak
BISKUT MENTEGA KACANG
CaraPenyediaan:
- Cara-cara untuk biskut:
- Panaskan oven dengan suhu 160°C.
- Pukul mentega, mentega kacang dan telur sehingga berkrim.
- Masukkan gula kastor dan gula perang dan teruskan kacau sehingga sebati.
- Masukkan tepung sedikit demi sedikit dan gaulkan sehingga menjadi doh yang lembut.
- Uli doh sebesar biji guli, susun di atas loyang dan tekan dengan garfu.
- Bakar selama 10 minit.
- Angkat dan sejukkan. Simpan di dalam bekas kedap udara.
0 comments:
Post a Comment