Tuesday, 10 October 2017

Bahan-Bahan:

Bahan-bahan untuk biskut:
  • 230g mentega kacang rangup (crunchy peanut butter)
  • 75g mentega tak bergaram (unsalted butter)
  • 90g gula kastor
  • 90g gula perang
  • 1 biji telur, saiz A
  • 140g tepung naik sendiri, ayak  

Image result for biskut mentega kacang

   BISKUT MENTEGA KACANG 

CaraPenyediaan:

Cara-cara untuk biskut:
  1. Panaskan oven dengan suhu 160°C.
  2. Pukul mentega, mentega kacang dan telur sehingga berkrim. 
  3. Masukkan gula kastor dan gula perang dan teruskan kacau sehingga sebati.
  4. Masukkan tepung sedikit demi sedikit dan gaulkan sehingga menjadi doh yang lembut.
  5. Uli doh sebesar biji guli, susun di atas loyang dan tekan dengan garfu.
  6. Bakar selama 10 minit.
  7. Angkat dan sejukkan. Simpan di dalam bekas kedap udara.

0 comments:

Post a Comment

 

Belajar Membuat Dessert Template by Ipietoon Cute Blog Design